Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en de functionaliteit te waarborgen. Lees meer Accepteren

Onze dierenafdeling

Bij Van Cranenbroek is de dierenafdeling een belangrijk onderdeel van ons bedrijf. Ooit vormde de dierenvoeding de startbasis van Van Cranenbroek en is dit later uitgebreid met toebehoren en vervolgens met alle andere afdelingen. Nog altijd hebben wij een grote passie voor dierenartikelen en hebben wij onze afdeling speciaal ontworpen om huisdieren en hun eigenaren tegen lage prijzen te kunnen voorzien in hun behoeften en om je huisdier onafhankelijk van je budget eens te kunnen verwennen.

Op onze dierenafdeling vind je een zeer ruim aanbod aan producten voor huisdieren, waaronder voer, snacks, kooien, speelgoed, riemen, halsbanden en verzorgingsproducten maar hebben wij ook voer, snacks en toebehoren voor de grotere (landbouw)huisdieren zoals paarden en kippen. Kortom, baasjes kunnen hier alles vinden wat ze nodig hebben om voor hun huisdieren te zorgen en ze af en toe te vertroetelen.

Honden

Ben jij een Dog Lover? Wij ook! Honden staan bekend om hun loyaliteit, speelsheid en gezelschap en dat maakt hun tot geweldige metgezellen voor mensen van alle leeftijden. Het maakt niet uit of je nu een hond adopteert, een ervaren hondenbezitter bent of overweegt om je eerste pup te verwelkomen in het gezin, wij hebben enkele tips om je te helpen genieten van je harige vriend.

Voordat je een hond in huis neemt, verdiep je eens in de verschillende raskenmerken en kies een ras dat past bij je levensstijl, woonsituatie en verwachtingen. Wij hebben mandjes voor iedere grootte maar ga niet alleen af op het uiterlijk! Houd er ook rekening mee dat je, zeker in het begin, zorgt voor regelmatige controles bij de dierenarts en dat je hond up-to-date is met vaccinaties en preventieve behandelingen voor vlooien, teken en wormen. Gelukkig verkopen wij ook middelen hiertegen in pil-, spray- of shampoovorm voor onze gekende lage prijzen en bieden wij ook de nodige toebehoren voor mondhygiëne, nagelverzorging en vachtverzorging van je hond om gezondheidsproblemen te voorkomen.

Daarnaast is de juiste voeding van wezenlijk belang voor het welzijn van je hond en hebben wij daarom van Smulti verschillende soorten voer ontwikkeld. Bij het kiezen van hondenvoer stem je dit af op de leeftijd, grootte en activiteit van je hond. Ook voerbakjes, voer- en drinkcombinatiebakken, slowfeeders en voer-bewaarboxen kun je in ons assortiment vinden. Verder hebben we ook een heel gangpad gevuld met de lekkerste snacks voor pups, juniors en seniors om je hond eens te verwennen of om ze op te voeden, te trainen en correct te socialiseren. Leer ze de basiscommando's aan, zoals zitten, liggen en komen voor een vlotte relatie tussen jullie en doe dit met kleine beloningssnoepjes waarvan wij een ruim aanbod hebben. Tools zoals clickers, trainingslijnen en pionnen zijn ook op de afdeling te vinden.

Verder dien je niet te vergeten dat honden dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig hebben. Hiervoor bieden wij verschillende soorten halsbanden, harnassen, leibanden en rollijnen aan die van praktisch tot modieus variëren. Ook hebben we verschillende soorten speelgoed voor op de speelweide zoals een gave bal bazooka maar hebben we ook voor thuis puzzelspeelgoed om verveling en ongewenst geknabbel aan plinten te vermijden.

Voeding Smulti hondenvoeding, daar smullen ze pas echt van!Manden en kussens In verschillende maten, kleuren en modellen.Speelgoed Daar wordt je hond pas blij van.Accessoires Van etensbakjes, rollijnen tot voedertonnen.Bekijk ons assortiment>>

Katten

Behoor jij toch meer tot Team Kat? Hou jij van hun elegante uitstraling en onafhankelijke karakter, of van hun speelse capriolen en knuffelbare momenten? Katten hebben in ieder geval de kracht om onze harten te veroveren, als ze daar zin in hebben tenminste…, en ze zijn daarom een van de meest populaire huisdieren ter wereld. Heb jij al een kat of denk je erover om er een aan te gaan schaffen? Hier hebben we enkele tips voor jou en je (toekomstige) pluizige metgezel.

Informeer jezelf goed over de verschillende kattenrassen en hun specifieke behoeften. Niet iedere kat is hetzelfde en kijk daarom naar de persoonlijkheid, grootte en haarsoort van de kat die het beste bij je past. Denk daarnaast aan de periodieke veterinaire zorg die je kat nodig heeft, zeker in de eerste levensjaren en zorg ervoor dat je kat up-to-date is met vaccinaties en preventieve behandelingen voor parasieten. Wat nog erg belangrijk is voor de gezondheid van je kat is aandacht besteden aan gebitsverzorging, nagelknippen en vachtverzorging wat in verschillende mate nodig is per ras. Op onze dierenafdeling vind je verschillende tools en middeltjes hiervoor tegen onze gekend aantrekkelijke prijzen.

Smulti! Kies kwalitatieve kattenvoeding die afgestemd is op de leeftijd en gezondheid van je kat. Wij hebben van Smulti kattenvoer voor kittens, juniors en seniors en bieden ook verschillende smaken. Handig als je kat vraagt om afwisseling. Daarnaast bieden we ook een diverse keuze aan kattensnacks aan om je kat af en toe te verwennen. Natuurlijk moet je kat het ook ergens weer kwijt en willen ze daarvoor een schone kattenbak. Bij Van Cranenbroek hebben we verscheidene types, groottes, kleuren en kattenbak toebehoren zoals kattengrit, grit-opvangmatten, vuilniszakken, deo en anti-geurmiddelen.

Verder hebben katten mentale en fysieke stimulatie nodig en is het slim om speelgoed, krab- en klimstructuren in huis te voorzien om verveling en ongewenst krabgedrag te voorkomen. Wij hebben vele krabpalen van groot tot klein in ons assortiment en daarnaast ook talloze speeltjes. Onthoud goed dat regelmatig samen spelen en knuffelen ook een geweldige manier van bandversterking is tussen jou en je kat want hoewel katten bekend staan om hun onafhankelijkheid, hebben ze nog steeds liefde en aandacht nodig.

Voeding Smulti kattenvoeding, daar smullen ze pas echt van.Manden en kussens Alles om je kat zo comfortabel mogelijk te maken.Krabpalen Vele krabpalen in verschillende maten, tot wel 190cm hoog!Accessoires Van etensbakjes tot kattenbakken en kattenbakvulling.Bekijk ons assortiment>>

Vogel

Heb jij een kanarie, papegaai of parkiet als huisdier? Dat snappen we! Vogels kunnen een vrolijke toevoeging zijn aan je huishouden. Ze zijn kleurrijk, hebben een muzikaal gezang en vermakelijk gedrag. Sommige kunnen zelfs een grappig gesprek met je voeren maar een positieve invloed op je humeur hebben de kleine gevleugelde vriendjes in ieder geval allen. Wij hebben nog een aantal tips als het aankomt op het houden van vogels als huisdier en wat je kan verwachten bij Van Cranenbroek.

Een van de belangrijkste factoren voor het welzijn van je vogel is om te zorgen voor een ruime en veilige kooi met voldoende ruimte voor je vogel om te bewegen en te vliegen, zeker als deze niet vaak vrij door het huis zal vliegen. Bij Van Cranenbroek hebben we een aantal vogelkooien die verschillen in grootte, hoogte en vorm. Plaats de kooi op een rustige en tochtvrije locatie, weg van direct zonlicht en koude tocht. Dit omdat vogels gevoelig zijn voor plotselinge temperatuurschommelingen, kou & tocht, oververhitting en stress door lawaai wat allen hun gezondheid zou kunnen schaden. Het is aangeraden om de specifieke behoeften van je vogelsoort in overweging te nemen bij het kiezen van een locatie voor de kooi, aangezien ze verschillende eisen hebben. Een geschikte omgeving samen met regelmatige interactie en aandacht dragen bij aan het welzijn en geluk van je metgezel.

Besteed tijd aan het spelen, praten en knuffelen met je vogel om een sterke band op te bouwen. Wij verkopen vele verschillende vogelspeeltjes om de sociale interactie te boosten of klimmogelijkheden te bieden voor mentale & fysieke stimulatie. Ook hebben we speeltjes zodat ze zichzelf kunnen vermaken wanneer jij er zelf geen mogelijkheid voor hebt. Vervelen hoeft je maatje zich dus niet!

Wat verder nog relevant is, is om de juiste voeding te bieden en ze een goede gezondheidszorg te verstrekken. Kies passende voeding voor je vogelsoort, zoals zaden, pellets, harde snacks en verse groenten en fruit. Wij bieden in elk geval een gevarieerd aanbod om je vogel een divers dieet te geven. Vergeet je vogel ook niet om elke dag een bakje vers water te geven. Het kost geen tijd en is een kleine moeite maar wel zo fris en lekker voor je vliegende vriend. Ook de kooi schoonhouden, de nagels getrimd houden en geregeld een vogelbadje aanbieden voor hygiëne houdt jullie beide gezond en gelukkig. In ons vogelassortiment hebben wij ook een schap met alle verschoningstoebehoren van bakvulling tot drink- en voederbakjes tegen lage prijzen. Een vogel is een klein huisdier maar vereist ook de nodige toewijding, verzorging en liefde. Desondanks kunnen ze een vreugdevolle band en pure gezelschap ervoor in ruil bieden.

Laatste tip: Denk eraan om voortaan je ramen en deuren goed (of genoeg) te sluiten om ontsnapping en een echte vrije vlucht te voorkomen.

Voeding Smulti vogelvoer voor grote en kleine vogels.Speeltjes Alles om je volgeltje lekker bezig te houden.Kooien Vele kooien in verschillende maten!Kippenhok Kippenhokken in verschillende uitvoeringen.Bekijk ons assortiment>>

Knaagdier

Piep pieppp… heb of wil jij een knaagdier als huisdier? Begrijpelijk, knaagdieren zijn fascinerende en populaire huisdieren die in verschillende soorten, maten en persoonlijkheden komen. Vaak zie je dat het bij de Nederlandse huishoudens varieert van nieuwsgierige hamsters, cavia’s, muizen en ratten tot intelligente chinchilla’s, degoes, gerbils, marmotten en fretten. Knaagdieren zijn vaak nieuwsgierig en speels, en ze kunnen een bron van vreugde zijn voor jong en oud. Met de juiste benadering en portie aandacht kun je een hechte en vreugdevolle band opbouwen met je kleine, harige metgezel.

Echter, zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent voordat je er een in huis neemt. Hier zijn enkele Van Cranenbroek tips:

Niet ieder type knaagdier is hetzelfde. Elk heeft zijn eigen unieke behoeften, levensstijl en gedragingen, dus verdiep je hierin en kies een type die past bij je levensstijl, omgeving en beschikbare ruimte. Voor de kleinere knaagdieren van hamster tot konijn kan je bij ons terecht voor verschillende soorten kooien tegen lage prijzen. De grootte en inrichting van de kooi is erg belangrijk en is bijvoorbeeld al anders voor een hamster dan voor een cavia. Wij bieden verschillende (hooi)huisjes, tunnels, loopradjes en brugjes aan waar ze zich in kunnen terugtrekken of in kunnen spelen. Ook voor bodembedekking of verschoningstoebehoren en voedselcontainers kan je bij ons terecht want het is wel zo fijn om hun kooi dagelijks, tot wekelijks, kleine of grote schoonmaakbeurten te geven voor ze. Denk er verder aan de je de kooi op een veilige plek plaatst en in een rustige omgeving die ontsnapping voorkomt want ze zijn erg gewiekst!

Besteed tijd aan knuffelen en spelen met je kleine maatje want sommige knaagdieren zijn heel sociaal en houden van menselijk contact, zoals ratten en gerbils. Dit helpt ook in het algemeen om een sterke band op te bouwen en om ze mensvriendelijk en tam te houden. Wanneer je geen tijd met ze door kunt brengen is het een grote tip om hun kooi te voorzien van diverse speeltjes, tunnels, klim- en klauterobstakels en plateaus. Knaagdieren zijn, als ze niet slapen, hele actieve diertjes die veel fysieke en mentale stimulatie nodig hebben om verveling en ongewenst gedrag te voorkomen. Ook al deze leuke artikelen zijn bij ons in de winkels te vinden.

Om ze gezond en fit te houden is voeding, vers water en een goede hygiëne van belang. Bied je knaagdier een divers dieet aan variërend van hooi, knaagdiervoer zoals pellets of korrels, groenten en fruit en lekkere snacks en traktaties natuurlijk. Hooi is een onmisbaar onderdeel van het dieet van de meeste knaagdieren zoals cavia’s, chinchilla’s en konijnen. Het biedt namelijk vezels die goed zijn voor hun spijsvertering. Toch kan je dit makkelijk aanvullen met pellet- en/of korrelvoer om het afwisselend te houden en de tandjes sterk en gezond te houden, dit geldt ook voor snacks. Daarnaast kan het dieet aangevuld worden met broccoli, wortelen, sla, appel, gedroogd fruit etc al moet je wel even controleren per type knaagdier of het geschikt en veilig eetbaar is. Tot slot kun je je kleine, knagende maatje ook zeker belonen met traktaties maar vermijd het geven van te veel suikerhoudende of vette snacks en kies voor speciale knaagdiertraktaties zoals bijvoorbeeld onze Van Cranenbroek range met knaaghout, knaagsticks en knabbelstukken.

Met de juiste voorbereiding, verzorging en aandacht kunnen jullie beiden van elkaars gezelschap genieten!

Voeding Smulti konijnenvoer, daar smullen ze pas echt van.Speeltjes Wat is er nu niet leuker met door tunnels en schuilhuisjes te spelen.Accessoires Alles om aan te knagen en te drinken.Hokken Hokken in verschillende maten om je diertje veilig te houden.Bekijk ons assortiment>>
Graag dragen wij er met onze dierenafdeling en scherpe prijzen aan bij dat alle baasjes en hun huisdieren gezond en gelukkig samen kunnen leven en bieden we de benodigde artikelen om voor hun geliefde metgezellen te zorgen. Onze dierenafdeling is een plek waar de liefde voor dieren wordt gecombineerd met handige hulpmiddelen en verzorging.

Heb jij vragen over welk voer jij het beste zou kunnen kopen voor jouw kat, welk voer het meest geschikt is voor jouw vijver of welke maat het harnasje zou moeten zijn voor jouw type hond? Onze medewerkers op de dierenafdeling kunnen je voorzien van deskundig advies over passende toebehoren en zorg voor je huisdieren. Twijfel niet en vraag een medewerker om hulp!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief! Blijf op de hoogte van onze actuele aanbiedingen, koopzondagen, speciale acties en dergelijke.