Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en de functionaliteit te waarborgen. Lees meer Accepteren

Veel gestelde vragen

Geen zoekresultaten gevonden
1
Kan ik producten online bestellen?

Helaas is het niet mogelijk online (of telefonische) bestellingen te plaatsen. Van Cranenbroek heeft geen webshop. Mocht een bepaald artikel tijdelijk niet op voorraad zijn dan kunt u dit in de winkel reserveren tegen de (actie)prijs die op dat moment geldt, of kies voor een alternatief product.

2
Kan Van Cranenbroek ook artikelen bezorgen of opsturen?

Nee, wij kunnen geen artikelen en/of onderdelen bezorgen of opsturen.

3
Kan ik telefonisch of per mail reserveren?

Helaas kunnen wij geen reserveringen per telefoon of mail aannemen. Mocht een bepaald artikel tijdelijk niet voorradig zijn bij het betreffende filiaal, dan kunt u in de winkel een reservering plaatsen, of kiezen voor een alternatief product.

4
Kan ik artikelen en de actuele voorraad online bekijken?

Een aantal artikelen zijn via onze website te bekijken, maar helaas geen actuele voorraden. Voor meer informatie en advies over deze of de vele andere artikelen uit ons assortiment verwelkomen wij u graag in één van onze winkels. Of neem telefonisch contact met ons op.

5
Op welke manieren kan ik bij Van Cranenbroek betalen?

U kunt aan de kassa's in onze winkels betalen met pinpas, creditcard (Maestro), contant geld en Van Cranenbroek cheques (cadeaubonnen). Ons Belgische filiaal in Opglabbeek (Oudsbergen) aanvaard tevens ecocheques.

• Er kan bij Van Cranenbroek niet op rekening worden gekocht
• Als u een bon op naam wilt, gelieve dit dan tijdig aan te geven aan de kassa
• Wij kunnen geen vvv-bonnen aannemen
• Wij aanvaarden geen American Express

6
Moet ik mijn aangekochte artikelen en kassabon controleren voor vertrek?

Wij raden onze klanten aan om aangekochte artikelen zelf te controleren op beschadigingen en eventuele tekortkomingen voordat zij de winkel verlaten. Eventuele claims op beschadigingen / tekortkomingen worden door Van Cranenbroek niet gehonoreerd.

Laden, lossen en transport is op eigen risico!

Wij raden tevens aan de kassabon te controleren voordat u de winkel verlaat.

7
Kan ik artikelen ruilen of terugbrengen?

Ruilen mag (tenzij uitdrukkelijk anders vermeld) onder de volgende voorwaarden:
- Op vertoon van de originele kassabon
- In originele, onbeschadigde verpakking
- Het artikel is ongebruikt
- Binnen 7 dagen

• Ruilen tegen exact dezelfde artikelen is niet toegestaan
• Wij geven geen geld retour (mocht u op dat moment geen andere goederen nodig hebben dan wordt er een tegoedbon verstrekt)
• Artikelen of onderdelen die wij speciaal voor u besteld hebben kunnen helaas niet geruild worden

8
Welke garantietermijn heb ik op mijn aankoop?

Garantie wordt behandeld volgens de Europese richtlijnen en datum van aankoop. Er kan alleen aanspraak op garantie gemaakt worden met uw originele kassabon!

De garantieperiode voor de meeste artikelen uit ons assortiment is 2 jaar*. Uitzonderingen zijn bijvoorbeeld e-bike accu's, waarvoor 1 jaar garantie geldt. Wijzigingen en uitzonderingen voorbehouden.

* Garantiebepalingen:
- De garantie is altijd afhankelijk van het probleem en geldt niet voor slijtage-gevoelige onderdelen
- U kunt het artikel via de technische dienst balie van één van onze winkels in laten sturen voor een garantiebeoordeling bij de Centrale Technische Dienst (voor informatie over de garantieafwikkeling van Bestway zwembaden klik hier.)
- Voor eventuele garantieverlening hebben wij de originele kassabon nodig (dit is het garantiebewijs)

9
Biedt Van Cranenbroek service aan huis?

Om de lage prijzen van onze producten te kunnen garanderen, kunnen wij geen extra diensten als service aan huis bieden. Wel hebben wij in iedere vestiging een technische servicebalie om u van dienst te zijn. Neem de originele kassabon mee als u aanspraak wilt maken op eventuele garantie.

10
Waar kan ik terecht voor reparaties of onderdelen?

Voor reparaties en onderdelen kunt u terecht bij de technische servicebalie, die in iedere Van Cranenbroek winkel aanwezig is. Veel onderdelen kunnen uit voorraad geleverd worden, en anders worden ze voor u besteld. Reparaties worden in de meeste gevallen ingestuurd naar de Centrale Technische Dienst, waar alle garantiebeoordelingen en herstellingen plaatsvinden.

• De originele kassabon is uw garantiebewijs, dus wij raden u aan deze minimaal 2 jaar te bewaren en mee te brengen bij eventuele garantieaanvragen. Langer bewaren is tevens handig om het type van een bepaald product te achterhalen wanneer er bijvoorbeeld een onderdeel nodig is.
• Aan de balie ontvangt u een werkbon. Gelieve deze goed te bewaren en, zodra u bericht hebt ontvangen dat uw bestelde onderdeel of reparatie binnen is, mee te brengen.
• Voor informatie over de garantieafwikkeling van Bestway zwembaden klik hier.

11
Ik ben mijn kassabon kwijt. Kan ik een kopie krijgen?

Voor een kopie van de kassabon stuurt u een e-mail naar klantenservice@vancranenbroek.com met de volgende gegevens:
- afbeelding van bankafschrift met aankoopdatum, exacte tijd van betaling en afgeschreven bedrag
- omschrijving product wat u gekocht heeft
- filiaal waar het product gekocht is

Dan zoeken wij de bon zsm voor u terug en ontvangt u deze per e-mail.

NB. Gelieve de bon uitgeprint mee te nemen wanneer u met een artikel terug naar de winkel komt!

12
Kan ik Van Cranenbroek Cheques bestellen en op laten sturen?

Helaas sturen wij geen cheques (cadeaubonnen) op per post. De Van Cranenbroek Cheque is enkel verkrijgbaar aan de kassa's van onze winkelfilialen, in coupures van 5 euro, 10 euro en 25 euro.

13
Wanneer verschijnt de Van Cranenbroek folder?

Iedere 3 weken komt er een nieuwe Van Cranenbroek actiefolder uit. De geldigheidsdatum van de aanbiedingen staat zowel op de voor- als achterzijde vermeld. Klik hier voor de actuele folder(s).

Daarnaast zijn er in de winkel nog diverse extra acties, naast de reguliere folderaanbiedingen. U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief zodat u geen aanbieding meer mist.

14
Waar kan ik terecht met een klacht over de folderbezorging?

Daarvoor kunt u een e-mail sturen naar info@vancranenbroek.com met vermelding van uw adresgegevens. Dan wordt het doorgegeven aan onze verspreider.

NB. Soms krijgen wij bericht dat men de folder een week te laat heeft ontvangen. Dat kan zijn omdat de Van Cranenbroek folder op 2 verspreidmomenten huis-aan-huis wordt bezorgd. De ene helft van het totale verspreidgebied krijgt de folder in de eerste week dat de actie ingaat, de andere helft de week erop. De aanbiedingen uit de folder zijn dan ook 3 weken geldig.

U mag ons echter altijd mailen om dit voor uw postcodegebied te laten checken. Daarnaast kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief, zodat u altijd op de hoogte bent van onze actuele aanbiedingen.NB. In verband met de coronapandemie Covid-19 en eventuele lockdowns kan het voorkomen dat er tijdelijk geen folder is.

15
Ik heb een actie van jullie gevonden op internet. Is deze prijs nog actueel?

Op internet / Google staan veel oude acties die inmiddels verlopen of zelfs uit het assortiment zijn. Voor actuele aanbiedingen kunt u de folder(s) op onze website raadplegen. Voor andere vragen kunt u terecht in één van onze winkels, mailen naar
info@vancranenbroek.com of bellen.

16
Kan ik een artikel nog voor de actieprijs krijgen, ook al is de actieperiode voorbij?

Helaas kunnen wij geen artikelen tegen de actieprijs meegeven buiten de actieperiode. Doorgaans zijn de artikelen uit de folder na de actieperiode weer voor de standaard prijs verkrijgbaar.

17
Zijn jullie winkels op zondag geopend?

Onze winkels zijn op zondag gesloten, tenzij dit uitdrukkelijk anders vermeld wordt op onze website onder Speciale openingstijden in het rode blok. Klik hier om de meest actuele openingstijden te bekijken.

18
Verkopen jullie de dakdoeken voor partytenten ook los?

Door de jaren heen hebben wij tal van partytenten, paviljoens en pergola's in het assortiment gehad, in verschillende uitvoeringen, kleuren, materialen en prijsklassen. En nog steeds is de collectie zeer uitgebreid. Voor veel modellen zijn er (nog) losse onderdelen verkrijgbaar, afhankelijk van het model.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn vragen wij u het exacte type en formaat van de tent aan onze winkelmedewerkers van de servicebalie door te geven. Indien mogelijk met kassabon en/of een duidelijke foto van de tent, zodat het juiste doek verstrekt of besteld kan worden.

U kunt ook eerst een e-mail sturen naar info@vancranenbroek.com met bovengenoemde gegevens (of toch zo volledig mogelijk).

19
Verkopen jullie de onderdelen voor trampolines ook los?

Door de jaren heen hebben wij tal van trampolines in het assortiment gehad, in verschillende uitvoeringen, kleuren, materialen en prijsklassen. Naast de huidige collectie zijn er voor diverse modellen nog steeds losse onderdelen verkrijgbaar, afhankelijk van het model.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn vragen wij u het exacte type en formaat van de trampoline aan onze winkelmedewerkers van de servicebalie door te geven. Indien mogelijk met kassabon en/of een duidelijke foto van de trampoline, zodat het juiste onderdeel verstrekt of besteld kan worden.

U kunt ook eerst een e-mail sturen naar info@vancranenbroek.com met bovengenoemde gegevens (of toch zo volledig mogelijk).

20
Ik krijg kleine brandgaatjes in mijn polywood tafelblad. Hoe kan dat?

Polywood heeft de uitstraling en het gevoel van hout, maar is een kunststof. Dit maakt het nagenoeg onderhoudsvrij. Zowel in de winkel als op het informatieblad in de verpakking wordt echter aangegeven géén glaswerk direct op een polywood tafelblad te gebruiken. Dit werkt als een vergrootglas waardoor het materiaal plaatselijk kan smelten door de zon. Plaats ook geen hete voorwerpen, zoals een kopje koffie of thee, zonder bescherming op het blad.

21
Hoe kan ik solliciteren?

Wij geven de voorkeur aan een online sollicitatie. U kunt hier de openstaande sollicitaties bekijken en solliciteren.

Of u kunt een brief met uitgebreide cv sturen naar:
Van Cranenbroek
T.a.v. afd. personeelszaken
Postbus 2097
6020 AB BUDEL

22
Waar kan ik informeren naar sponsormogelijkheden?

Van Cranenbroek heeft er voor gekozen om jaarlijks schenkingen te doen aan verschillende, vooraf bepaalde doelen. Het is om deze reden dat Van Cranenbroek verder niet aan sponsoring of donaties doet.

23
Mogen er honden mee de winkel in worden genomen?

Ja, honden worden gedoogd, mits zij geen overlast veroorzaken, en zij moeten in de winkelkar.

Hulphonden zijn uiteraard altijd toegestaan.

24
Kan ik bij Van Cranenbroek naar het toilet?

Ja, al onze winkels hebben een klantentoilet.

25
Mag ik afbeeldingen en informatie van de site gebruiken voor mijn eigen website?

Nee. De rechten van de beelden zijn eigendom van Van Cranenbroek. U mag deze beelden niet zelf gebruiken op een website of op een andere plaats. Dat geldt tevens voor de informatie op onze site.

26
Ik krijg een foutmelding wanneer ik het contactformulier invul. Wat nu?

Achter het contactformulier zit een captcha code (reactietest die in de gegevensverwerking wordt gebruikt om te bepalen of er al dan niet sprake is van een menselijke gebruiker). Mocht u een foutmelding krijgen dan heeft u waarschijnlijk iets niet of niet volledig ingevuld. Als de foutmelding terug blijft komen, ververs dan eerst de pagina en probeer het opnieuw.

Let op: u kunt via het contactformulier geen bijlagen meesturen! Afbeeldingen op het formulier slepen kan foutmeldingen geven.

Mocht het echt niet lukken, dan kunt u ons ook rechtstreeks mailen via het e-mailadres info@vancranenbroek.com.

27
Waar kan ik een klacht indienen?

Heeft u een klacht, dan proberen wij deze uiteraard zo goed mogelijk voor u op te lossen. Voor klachten over/garantieaanvragen voor producten die u bij ons heeft gekocht kunt u terecht bij de technische servicebalie in één van onze winkels. Neem dan ook de originele kassabon mee, dit is uw garantiebewijs.

Komt u er niet uit of heeft u een andere klacht, stuurt u dan een e-mail naar klantenservice@vancranenbroek.com met een afbeelding van de kassabon (indien van toepassing), uw telefoonnummer en een zo goed mogelijke omschrijving van uw klacht. Dan nemen wij uw mail zsm in behandeling en wordt er naar een passende oplossing gezocht.

Veel gestelde vragen mbt onze Belgische klanten

Questions fréquemment posées sur nos clients belges
Häufig gestellte Fragen zu unseren belgischen Kunden
1
Waarom zitten er soms verschillen in de Nederlandse en Belgische prijs?

In België en Nederland worden verschillende tarieven gehanteerd mbt verwijderingsbijdrage (NL) en Recupel (B). Dit zijn tarieven die ons worden opgelegd door die instanties. Ook verschillen in tarieven van Stibat (NL) en Bebat (B) spelen hier een rol.

En Belgique et aux Pays-Bas, des taux différents sont appliqués en ce qui concerne la contribution d'élimination (NL) et Recupel (B). Ce sont des tarifs qui nous sont imposés par ces autorités. Les différences de taux entre Stibat (NL) et Bebat (B) jouent également un rôle.

In Belgien und den Niederlanden werden unterschiedliche Sätze für die Entsorgungsbeiträge (NL) und Recupel (B) angewandt. Dies sind Tarife, die uns von diesen Behörden auferlegt werden. Dabei spielen auch die Tarifunterschiede zwischen Stibat (NL) und Bebat (B) eine Rolle.

2
Is het als Belgische klant mogelijk om zonder BTW te kopen in onze Nederlandse winkels?

Nee. Helaas is het als Belgische klant niet mogelijk om zonder BTW in onze Nederlandse winkels te kopen. Het betreft hier namelijk geen intracommunautaire levering, omdat de verkoop in de Nederlandse winkel heeft plaatsgevonden. Hiermee volgen wij het standpunt van de Nederlandse Belastingdienst.

U kunt overigens wel via uw eigen belastingdienst de in Nederland betaalde BTW terugvorderen. Meer info hierover vindt u hier.

Daarnaast is het ook mogelijk een volgende aankoop bij ons filiaal in Opglabbeek (Oudsbergen, België) te doen; daar kunt u de betreffende BTW namelijk gewoon in aftrek nemen op uw Belgische BTW-aangifte.

Non. Malheureusement, en tant que client belge, il n'est pas possible d'acheter la TVA dans nos magasins néerlandais sans TVA. Il ne s'agit pas d'une livraison intracommunautaire, car la vente a eu lieu dans le magasin néerlandais. Nous suivons ainsi la position des autorités fiscales néerlandaises.

Vous pouvez toutefois récupérer la TVA payée aux Pays-Bas par l'intermédiaire de vos propres autorités fiscales. Plus d'informations peuvent être trouvées ici.

En outre, il est également possible d'effectuer un prochain achat dans notre succursale à Opglabbeek (Oudsbergen, Belgique); vous pouvez simplement déduire la TVA correspondante sur votre déclaration de TVA belge.

Nr. Als belgischer Kunde ist es leider nicht möglich, Mehrwertsteuer in unseren niederländischen Filialen ohne Mehrwertsteuer zu erwerben. Dies ist keine innergemeinschaftliche Lieferung, da der Verkauf im niederländischen Ladengeschäft erfolgte. Damit folgen wir der Position der niederländischen Steuerbehörden.

Sie können jedoch die in den Niederlanden über Ihre eigene Steuerbehörde gezahlte Mehrwertsteuer zurückfordern. Weitere Informationen finden Sie hier.

Darüber hinaus können Sie in unserer Niederlassung in Opglabbeek (Oudsbergen, Belgien) einen weiteren Einkauf tätigen. Sie können einfach die entsprechende Mehrwertsteuer von Ihrer belgischen Mehrwertsteuererklärung abziehen.

3
Kan ik met ecocheques betalen?

Bij Van Cranenbroek Opglabbeek (Oudsbergen, België) worden ecocheques aanvaard. Dit geldt niet voor onze Nederlandse filialen.

Les éco-chèques sont acceptés à Van Cranenbroek Opglabbeek (Oudsbergen, Belgique). Cela ne s'applique pas à nos succursales néerlandaises.

Öko-Gutscheine werden bei Van Cranenbroek Opglabbeek (Oudsbergen, Belgien) akzeptiert. Dies gilt nicht für unsere niederländischen Filialen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief! Blijf op de hoogte van onze actuele aanbiedingen, koopzondagen, speciale acties en dergelijke.